40 m2, Eira, Helsinki

Mielenkiintoiset yksityiskohdat

  • Tilan hyödyntäminen vinoilla kaapistoilla ja ovilla
  • Terrazzo-tasot
  • Viilurungot
  • Katso keittiön hinta hintaesimerkit-sivulta

Helsingin arvoalueella sijaitseva ullakkohuoneisto remontoitiin kokonaisuudessaan. Vinokattoisen asunnon kaikki kiintokalustus uusittiin, ja suunnitelmien lähtökohtana oli pienen asunnon tilankäytön maksimointi.

Keittiössä suunnittelua määritti kalusteille rajattu valmis rakenteellinen tila, jossa oli vino katto. Kalusteen keskellä olevan aamiaiskaapin päällä oleva matala, vino tila jätettiin ilmanvaihdolle ja muulle tekniikalle, mutta muuten koko tila hyödynnettiin kaapiston muodossa. Kalusterivistön toiseen reunaan integroitiin jääkaappi, ja aamiaiskaapin alle sijoitettiin integroitu astianpesukone ja lajittelujärjestelmä.

Keittiön hana ja allas sijoitettiin aamiaiskaapin sisään, jonka vuoksi aamiaiskaapin tasorakenne räätälöitiin niin, että taso jää ehjä ovilinjan ulkopuolelle. Tämän seurauksena altaasta roiskuva vesi ei valu ovilinjan taakse. Jäljellä olevan tilan suhteen toiveissa oli mahdollisimman paljon laatikostoja, mutta tätä ei haluttu tehdä ulkonäön kustannuksella. Tämä saavutettiin kahden oven taakse sijoitetuilla sisälaatikoilla. Muut kodinkoneet ja liesi sijoitettiin valtavaan saarekkeeseen, jonka ääressä on myös tilaa ruokailla tai kokoontua isommallakin porukalla.

Makuu- ja olohuoneen säilytysjärjestelmät räätälöitiin myös vinon katon mukaan tilaan sopiviksi, jotta kaikki tila saatiin hyödynnettyä. Kylpyhuone- ja saunatilaan rakennettiin myös kodinhoitonurkkaus, joka pitää sisällään suuren käsienpesutilan ja pyykkihuollon.

Copyright © 2024