Keittiökalusteet mittatilaustyönä – kalustesuunnittelija Mari Norola kertoo Cucan prosessista

Keittiökalusteet mittatilaustyönä

Kuka, mitä, miten ja missä? Oli kyseessä sitten uudis- tai remonttikohde, keittiön suunnittelu ja asentaminen ovat prosesseja, joiden syvempi tunteminen auttaa koko rakennusprojektia. Cuca toimittaa keittiökalusteet mittatilaustyönä Helsingin, Vantaan ja Espoon alueella.

Näin Cucan Mari Norola auttaa toteuttamaan unelmiesi keittiön

Mari Norolan titteli on erikoinen, kitchen cabinet specialist. Se tarkoittaa myyjää ja kalustesuunnittelijaa, jotka ovat oikeastaan Cucassa synonyymejä.

– Tämä ei tietenkään ole koko totuus, sillä korjausrakentamisen kalustesuunnittelussa vaaditaan myös erikoisosaamista. Tähän kuuluu työmaan asiat seinien vinoudesta ja koneiden mitoituksista aina LVI-asioihin saakka.

Norola toteuttaa ihmisten unelmia täydellisestä keittiöstä. Prosessi alkaa selvittämällä tilaajan toiveet ja tarpeet, jonka jälkeen käydään läpi projektin aikataulu. Kalusteiden suunnitteluvaihe ensimmäisestä hahmotelmasta valmiisiin toteutuspiirustuksiin vie yleensä muutaman viikon. Joissain tapauksissa kohteessa on jo arkkitehti tai muu pääsuunnittelija, jonka piirustusten pohjalta toteutusta lähdetään suunnittelemaan. Valmiin keittiön toimitusaika tarkistusmittauksesta on Norolan mukaan neljästä viikosta ylöspäin. –– Kalusteasennukseen kannattaa varata kohteen koosta ja vaativuudesta riippuen yhdestä kahteen viikkoa.

Varaa suunnittelukäynti

 

Ammattitaidolla suunnitellut keittiökalusteet

Norola on huomannut arjen työssä, että välttämättä kaikki suunnittelijatkaan eivät ole täysin valveutuneita siitä, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon. Tämä luonnollisesti mutkistaa prosessia, jos kalusteita asennettaessa eteen ongelmia, jotka olisi pitänyt ratkaista jo suunnitteluvaiheessa. Siksi Cucassa käydään tarkasti läpi valmiitkin suunnitelmat.

Lue lisää keittiön suunnittelusta

Cuca-keittiökalusteet ovat täysin asiakkaan räätälöitävissä

– Meillä kokonaisvaltainen kalustepaketti suunnitelmineen toteutetaan vakaalla ammattitaidolla. Tuotteemme ovat täysin räätälöitävissä. Jos kohteeseen sopivaa väriä tai ovimallia ei vakiovalikoimastamme löydy, niin voit valita kalusteillesi oman sävyn, muokata valmista ovimallia tai vaikka suunnitella kokonaan omasi meidän avulla. Tämä on tällaista Tetriksen pelaamista.

Mittatilauskeittiö on arvokkaampi mutta laadukkaampi

– Ihmiset eivät välttämättä hahmota mistä hinta koostuu, kun halutaan keittiökalusteet mittojen mukaan. Maallikon silmään moni keittiö näyttää kuvissa tai kaupassa ihan samalta. Eli nyt puhutaan laadusta, joka ei näy pelkässä valokuvassa tai stailatussa showroomissa. Todellinen laatu määräytyy koko toiminnallisuutta ja kestävyyttä määrittelevinä pieninä yksityiskohtina reunanauhojen liimauksesta käytettyihin mekanismeihin. Harhaluulo siis on, että kaikki samalta näyttävä on samaa. Näin ei ole.

Tutustu Cuca-keittiöiden hintaesimerkkeihin

Keittiöiden trendit vuonna 2023

Norola suunnittelee usein ajattomia keittiöitä, mutta muotivirtauksista tällä hetkellä keskeisin on hänen mielestään petsattu puuviilu.

– Tummaa puuta ja taitettu valkoinen ja maanläheiset värit ovat suosiossa. Yksityiskohdissa ja viinikaapeissa väri on musta. Nykyisin melkein kaikki kodinkoneet ovat integroituja, eli niissä on kalusteovi päällä.

Cuca haastaa asiakkaitaan punnitsemaan eri ratkaisuja

Vaihtoehtoja keittiökalusteiden toteutukseen on laidasta laitaan. Norolan tehtävä on myös herätellä asiakasta pohtimaan erilaisia vaihtoehtoja. Suurimmat kiitokset hän onkin saanut ratkaisuista, joissa hän on haastanut asiakkaan.

– Monesti ihmiset tottuvat asioihin ja vanhoihin ratkaisuihin, vaikka uusia olisi tarjolla. Myös energiatehokkuusasiat ovat usein hieman hakusessa.

Cucan ammattitaitoiset suunnittelijat auttavat asiakkaita keittiökalusteiden suunnittelussa aina toiminnallisuuksien osalta visuaalisen imeen yhteensommittamiseen.

Varaa suunnittelukäynti

Cucan prosessi – Kaittiökalusteet mittojen mukaan Helsingin, vantaan ja Espoon alueella

1
Suunnittelu ja tarpeiden kartoitus
2
Vanhojen kalusteiden purkaminen
3
Sähkö- ja putkijärjestelmien tarkastus ja päivitys tarvittaessa
4
Uusien kalusteiden ja laitteiden asennus
5
Lattian ja seinien pintojen käsittely
6
Työtasojen asennus
7
Viimeistelyt, kuten listojen asennus ja siivous
8
Tarkastus ja testaus
9
Uuden keittiön käyttöönotto
Copyright © 2024