Cuca x Huvila ja Huussi: Kolmiomökin muodonmuutos

Cucan sisaryhtiö Runtu Worksilla on pitkä historia television muutosohjelmien tekemisestä. Viime kesänä kuvatulla Huvilan ja Huussin tuotantokaudella myös Cuca pääsi mukaan yhden vaativan mökkikohteen kalustetoimittajan ominaisuudessa. Jakso nähtiin televisiossa, Nelosella, maanantaina 20.5., ja se on katsottavissa suoratoistopalvelu Ruudussa.

Kolmion muodot haasteena

Ohjelman suunnittelijan, sisustusarkkitehti Mikko Vesasen, toiveissa oli maksimoida mökin säilytyskapasiteetti. Ajatuksena oli erityisesti hyödyntää vinojen seinien muodostamien matalien tilojen hukkaneliöitä mahdollisimman tehokkaasti. Lähtökohta mökin kalusteiden valmistamiselle oli haastava, sillä kalustettavista seinistä valtaosa oli muutaman kymmenen asteen kulmassa. Myös mökille rakennetun keittiön mittasuhteet olivat 100% räätälöitävien kalusteratkaisujen tarpeessa, sillä vanhan saunan tilalle aikoinaan rakennettu keittiö oli todella kompakti. Asukkaiden toiveissa oli nykyaikaiset mukavuusstandardit täyttävä täysimittainen keittiö.

Kalustesuunnittelijamme Mari Norola, otti haasteen vastaan, ja ryhtyi yhteistyössä Mikon kanssa toteuttamaan tämän ajatuksia mökin säilytysratkaisuista. Mikko piti erityisesti Cucan poikkeuksellisen laajasta valikoimasta oviin ja kalusteisiin integroituja vetimiä, joista kohteeseen valikoituivat televisiotason kalusteeseen jyrsitty vetimetön ratkaisu sekä tuvan ja keittiön välisessä käytävässä sijaitsevan komeron oviin integroitu, näyttävä Ura-vedin. Tilaan toteutettiin myös pienellä säilytystilalla varustettu sängynpääty sekä keittiötä vastapäätä oleva, vinon seinärakenteen muotoa mukaileva lipasto. Keittiöön valikoitui klassisen selkeä laakaovi nuppivetimineen.

Kohteen tiukka aikataulu vaati tarkistusmittauksilta ja kalustetoimitukselta tarkkaa optimointia. Kaikki vinoille seinille toteutetut kalusteet mitoitettiin valmistamalla seinälinjoista työmaalla tarkat sabluunat, joiden avulla kalusteet saatiin noudattamaan tarkalleen pintarakenteiden muodostamia muotoja. Lopputuloksena syntyi varmuudella yksi Suomen mökkikannan näyttävimmistä ja räätälöidyimmistä kokonaisuuksista, jotka palvelevat omistajiaan pitkälle tulevaisuuteen.

Joko katsoit, mitä pidit? Anna palautetta esimerkiksi Instagramissa, jossa kohteesta esillä lisää kuvia: instagram.com/cuca_bespoke/.

Copyright © 2024